Порошенко збирає термінову прес-конференцію: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко збирає термінову прес-конференцію: що сталося

Порошенко збирає термінову прес-конференцію: що сталося
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко 16 грудня збирає термінову прес-конференцію. Вона розпочнеться о 16:00 в "Мистецькому Арсеналі" у Києві на Лаврській вулиці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

Основною темою прес-конференції Петра Порошенко стане Православна церква України, історичне рішення по якій прийняв напередодні Об'єднавчий собор. Український глава також пообіцяв озвучити, як відіб'ється на подальшій долі України духовна незалежність країни.

Слід зазначити, що відразу ж після завершення Об'єднавчого собору у Києві 15 грудня Петро Порошенко виступив перед українцями на Софійській площі української столиці. Він привітав зі створенням Парвославной церкви України і пообіцяв, що держава не буде втручатися в діяльність церкви.

"У нас не було, немає і не буде державної церкви. Держава не втручатиметься в діяльність церкви. І в освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не буде "запрошувати" силою. Ще раз підкреслюю, це - питання вільного вибору для кожного віруючого", - пообіцяв Петро Порошенко.

Він гарантував, що українська влада буде поважати вибір тих, хто вирішить зберігати єдність з РПЦ. Також Порошенко запевнив, що держава захистить священиків і мирян УПЦ МП, які вирішать приєднатися до Парвославной церкви України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?