Окупанти Криму будуть жорстко мстити: Климент зробив тривожну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму будуть жорстко мстити: Климент зробив тривожну заяву

Окупанти Криму будуть жорстко мстити: Климент зробив тривожну заяву

Після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церквам УПЦ КП, розташованим на півострові.

З такою тривожною заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський дотеперішньої УПЦ КП Климент, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реалии.

Климент переконаний, що після прийняття томосу ніщо не зможе стримувати окупантів Криму в скоєнні жорстких дій по відношенню до церкви Київського патріархату. Але він пообіцяв боротися і захищати права української релігійної громади на анексованому півострові.

Він нагадав, що раніше "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов розповідав, що владика Лазар закликав "не чіпати" УПЦ КП на півострові, так як боявся, що це може негативно відбитися на храмах Московського патріархату в Україні.

"Після отримання Томосу ніщо і ніхто не може стримувати (представників російської влади півострова - ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії щодо церкви Київського патріархату після прийняття Томосу", - підкреслив архієпископ Климент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білоруська православна церква, яка є частиною РПЦ, не визнала нову Православну церкву України, назвавши її "розкольницькою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?