Скільки заручників знаходяться в полоні у бойовиків "ЛДНР": названа шокуюча цифра
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки заручників знаходяться в полоні у бойовиків "ЛДНР": названа шокуюча цифра

Скільки заручників знаходяться в полоні у бойовиків "ЛДНР": названа шокуюча цифра
Джерело:  online.ua

Бойовики "ЛНР" і "ДНР" утримують в полоні не менше 89 цивільних заручників, імена яких вдалося ідентифікувати правозахисникам.

Про це повідомила організація Медійна ініціатива за права людини (МІПЛ), передає ONLINE.UA.

За інформацією правозахисників, на непідконтрольній Україні території Луганської області бойовики утримують в полоні 13 цивільних осіб і 6 українських військових. Не виключається, що заручників тримають в Луганському СІЗО і колишній будівлі управління СБУ, де створили так зване "МГБ ЛНР".

На непідконтрольній Україні території Донецької області в полоні у бойовиків "ДНР" знаходяться 7 військових і 76 цивільних заручників. Ймовірно, їх тримають в СІЗО окупованого Донецька, Макіївської виправної колонії №32, Сніжнянської виправної колонії №127, а також в захопленому приміщенні арт-центру Ізоляція.

У складеній інфографіці правозахисники розмістили фото заручників бойовиків "ЛДНР". Серед них підприємець Роман Сагайдак, журналіст Станіслав Асєєв і медсестра Марина Чуйкова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна запропонувала Путіну два варіанти обміну заручниками. Київ пропонує провести обмін 27 грудня по формулі 23 на 23 і 66 на 19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?