Єпіфаній назвав головний собор Православної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

Єпіфаній назвав головний собор Православної церкви України

Єпіфаній назвав головний собор Православної церкви України
Джерело:  online.ua

У неділю, 16 грудня, митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провів перше богослужіння в якості предстоятеля новоствореної Православної церкви України. Він повідомив, що діючим кафедральним собором ПЦУ буде Михайлівський Золотоверхий собор, повідомляє ONLINE.UA.

Блаженніший Єпіфаній уточнив, що головним собором Православної церкви України не може стати древній храм київських митрополитів - Софія Київська, так як це велична пам'ятка українців, якою не зможе самостійно займатися церква.

"У самому храмі Софії будуть відбуватися богослужіння в дні великих християнських свят і в дні великих історичних свят для українського народу. Чинним кафедральним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор, тому що у Володимирському кафедральному соборі буде і надалі здійснювати своє служіння Святійший патріарх Філарет", - пояснив Єпіфаній.

Він також підкреслив, що всі вагомі рішення Православна церква України буде приймати вже після отримання Томосу.

"Томос - це той документ, який вже оформить нас юридично як автокефальну незалежну церкву. Після цього документа ми будемо формувати всі органи, які будуть керувати і брати участь в розвитку цієї церкви", - заявив предстоятель ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церкви УПЦ КП, розташованої на півострові. З такою тривожним заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський колишньої УПЦ КП Климент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?