Термінова прес-конференція Порошенко: важливі заяви президента України
Категорія
Україна
Дата публікації

Термінова прес-конференція Порошенко: важливі заяви президента України

Термінова прес-конференція Порошенко: важливі заяви президента України
Джерело:  online.ua

16 грудня президент України Петро Порошенко провів термінову прес-конференцію, на якій підбив підсумки і зробив важливі заяви про останні події в країні. Головними темами стали - автокефальна Православна церква України і російська агресія, повідомляє ONLINE.UA.

В ході прес-конференції Порошенко повідомив точну дату, коли Україна отримає Томос. Це станеться 6 січня 2019 року в Стамбулі - документ про незалежність української церкви Вселенський патріарх Варфоломій вручить главі Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Єпіфанію.

Прокоментував Порошенко і істеричну реакцію Росії на автокефалію України. Він нагадав, що Кремль використовує російську церкву як гіпнотичний дурман для утримання сусідніх народів в сферах свого впливу. Але президент України запевнив, що Україна керувалася не гарячими почуттями, а цілком тверезим розумінням національних інтересів. Він зазначив, що це були "кілька років тихої спокойної, але дуже інтенсивної дипломатії і надзвичайно складних переговорів".

Крім автокефалії і створення Православної церкви України, Порошенко приділив граничну увагу російській агресії і небажанню Путіна спілкуватися. На думку українського президента, очільнику Кремля "нічого сказати", а звільняти українських політв'язнів він "просто не хоче".

"Путін не очікував, що протягом 24 годин, за які були проведені інтенсивні консультації з міжнародними партнерами, будуть заяви Великої сімки, ЄС, більшості країн-партнерів. Йому не було, що відповісти", - прокоментував Порошенко мовчання Путіна після захоплення українських кораблів і моряків в Керченській протоці.

Також Порошенко згадав роль лідера ГО "Український вибір" Віктора Медведчука у звільненні полонених.

"Ми всі все розуміємо. Де-факто Медведчук є представником Путіна на цих переговорах.І він є єдиним джерелом, каналом для донессення його позиції. І якщо стоїть питання перед Президентом Порошенко, що він зустрічається і готує будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців додому, незалежно від того, що це заручники на окупованій території або це політв'язні в Криму, я буду це робити", - підкреслив президент України, запевнивши, що звільнення заручників і політв'язнів залежить виключно від бажання Путіна.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію прес-конференції президента України Петра Порошенко, яка відбулася 16 грудня в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?