Епіфаній розповів, яким буде перше рішення нової церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Епіфаній розповів, яким буде перше рішення нової церкви

Епіфаній розповів, яким буде перше рішення нової церкви
Джерело:  online.ua

Після отримання Томосу від Вселенського патріарха Православна Церква України має намір одразу сформувати керівні органи. Цей процес триватиме один-два місяці. З даною заявою виступив митрополит Епіфаній в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Першим рішенням, звичайно, нам потрібно сформувати відповідні керівні органи. Я вважаю, що після отримання Томосу, це різдвяний цикл, багато свят припадає, але протягом місяця-двох ми сформуємо ці керівні органи єдиної церкви і будемо надалі працювати на розвиток цієї єдиної церкви", – сказав митрополит.

Окрім того, він додав, що наразі церква налічує близько 7 тисяч православних парафій в Україні, що більше, ніж було до об'єднання. За його словами, парафії Московського патріархату в Україні зараз "перебувають в лоні Російської православної церкви, але маючи тут українську реєстрацію".Тому митрополит закликав священиків Московського патріархату приєднуватися до єдиної Православної церкви України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію,  окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церкви УПЦ КП, розташованої на півострові. З такою тривожним заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський колишньої УПЦ КП Климент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?