"Вони мають право": Туреччина несподівано розкритикувала позицію НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вони мають право": Туреччина несподівано розкритикувала позицію НАТО

"Вони мають право": Туреччина несподівано розкритикувала позицію НАТО
Джерело:  online.ua

Турецьке посольство в Приштині неочікувано підтримало перетворення Сил безпеки Косова на армію, заявивши, що це є суверенним правом Косова як держави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gazeta Express.

В Анкарі, згідно з останньою заявою, очікують, що трансформація відбудеться демократичним шляхом, відповідно до Конституції і в координації з НАТО, і що майбутня армія служитиме миру в регіоні.

Посольство Туреччини в Приштині підкреслює, що Анкара, "надаючи миру та стабільності у регіоні великого значення, і надалі підтримуватиме продовження діалогу між Приштиною та Белградом".

Як відомо, 14 грудня парламент Косова проголосував за створення національної армії.

Північноатлантичний альянс розкритикував рішення парламенту Косова про створення національної армії. ЄC також не підтримав рішення про створення косовської армії.

Нещодавно прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич попередила Косово про серйозні наслідки у разі створення там армії. Вона наголосила, що цілком можливе збройне втручання в колишню провінцію. Політикиня сподівається, що інтервенції вдасться уникнути і потреби «використовувати армію не буде ніколи».

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Сербії  заявив, що завжди підтримував і продовжує підтримувати територіальну цілісність України, оскільки Київ ніколи не робив нічого проти Сербії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?