УПЦ МП зібралася на екстрене засідання Синоду: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП зібралася на екстрене засідання Синоду: що сталося

УПЦ МП зібралася на екстрене засідання Синоду: що сталося
Джерело:  online.ua

Українська православна церква Московського патріархату скликала позачергове засідання Синоду на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, який очолив митрополит Онуфрій, передає ONLINE.UA з посиланням на УПЦ МП.

За попередніми даними, на Синоді представники церкви планують розглянути питання, "пов’язані з викликами, що постають перед Українською православною церквою". Засідання відбулося через день після створення незалежної від Москви Єдиної помісної православної церкви.

Також вказано, що на засідання УПЦ МП прибули митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та інші.

Нагадаємо, раніше предстоятель УПЦ МП відреагував на лист вселенського патріарха Варфоломія, в якому він запросив його для участі в Об’єднавчому соборі, а також нагадав про позбавлення Онуфрія титулу митрополита. В інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ МП повідомили, що Онуфрій відправив назад до Стамбула лист Варфоломія, залишивши його без відповіді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після отримання Томосу від Вселенського патріарха Православна Церква України має намір одразу сформувати керівні органи. Цей процес триватиме один-два місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?