Інтер'єрні тренди сезону осінь-зима 2018/19
Категорія
Технології
Дата публікації

Інтер'єрні тренди сезону осінь-зима 2018/19

Інтер'єрні тренди сезону осінь-зима 2018/19
Джерело:  online.ua

Сезонні тренди в інтер'єрі - болюча тема для тих, хто стежить за цими самими трендами: не так вже й багато є речей в наших будинках, які можна запросто змінити, надихнувшись короткочасними віяннями. Людям, націленим одночасно на практичність і естетичну актуальність, краще зосередити увагу на тенденції, які не втратять актуальність і через декілька років - саме про них нам розповів Андрій Сокрута, засновник дизайн-студії Andrey Sokruta workshop.

Інтер'єрні тренди живуть довше, ніж тенденції в, скажімо, одязі, але спроби наздогнати моду все одно завдають багато клопоту. Щоб з самого початку полегшити собі завдання, слід подумати, чому окремі елементи або прийоми стають трендами - це допоможе спрогнозувати, які з них проживуть довше за всіх. Почнемо з найпростіших.

Жовтий колір

Фото: Andrey Sokruta workshop

Ось уже котрий рік список модних кольорів в інтер'єрі очолює монохромна гамма, яка іноді витісняється бежевими і коричневими відтінками. Зрідка сюди потрапляють приглушені кольори, так звані «пильні» і «линялі» відтінки зеленого, синього та рожевого. Все це дуже зрозуміло і красиво, але не всім підходить така стриманість у кольорах - і ось, через роки, здригнулися серця дизайнерів, які скучили по соковитим відтінкам, і випустили їх з дитячих кімнат в інші приміщення.

Одним з найбажаніших кольорів став жовтий - теплий, сонячний, колір кульбаб і курчат. Він зігріває душу з першого погляду і дарує таке умиротворення, що з моди точно вийде нескоро.

Акцентна стіна

Фото: Andrey Sokruta workshop

Соціальні мережі стали майданчиком не тільки для знайомств і спілкування, а й для реклами, продажів, продуктивної самореалізації, творчості. Візуальний контент у цьому всьому грає дуже важливу роль, а тому будь-хто, хто присвячує соцмережам багато часу і ресурсів - вже трішечки фотограф. Тому зручно і корисно мати у себе вдома ідеальне місце для зйомки, а саме - акцентну стіну, яка стане перлиною і інтер'єру, та Інстаграму. Втратити актуальність такий прийом не зможе в принципі, якщо при його реалізації дотримані закони композиції.

Камінь

Фото: Andrey Sokruta workshop

«Все на свете из пластмассы», - співається у відомій пісні групи «Сплін», і на цьому тлі людям часто хочеться чогось більш стабільного, надійного, навіть непорушного, а з чисто практичної точки зору - більш екологічного. Під цей опис найкраще підходить камінь в найрізноманітніших проявах і модифікаціях: білий і чорний мармур, граніт і керамограніт, терраццо на підлозі, навіть старий добрий бетон. Такі матеріали поєднуються з будь-яким декором, служать вірою і правдою, і не втрачають актуальності ніколи.

Модульні меблі

Фото: Andrey Sokruta workshop

Інтер'єрний дизайн стає все більш гнучким, орієнтуючись на найрізноманітніші людські потреби. В цьому відношенні модульні меблі - безпрограшний варіант: ви можете перебирати свій інтер'єр, як конструктор, і нескінченно переїжджати з однією шафою, не турбуючись про те, чи впишеться вона у нову квартиру. З огляду на сучасний життєвий ритм, цей тренд буде з нами ще дуже довго.

Незвичайні освітлювальні прилади

Фото: Andrey Sokruta workshop

До слова, про переїзди. Всі ми знаємо, як дратують в таких випадках безглузді предмети декору - ніякого функціонального навантаження вони не несуть, зате обсяг багажу примножують істотно. Мілленіали відмовляються від декоративних надмірностей, але і в аскетизм йти не бажають, і на цьому грунті розцвів чудовий тренд - перетворювати в твори мистецтва самі звичайні і безумовно необхідні предмети побуту: дверні ручки, крани та умивальники, і, звичайно, освітлювальні прилади. Незвичайні люстри висвітлюватимуть інтер'єрну моду ще багато-багато років, ось побачите.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?