Москва нарешті відреагувала на створення автокефальної церкви в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва нарешті відреагувала на створення автокефальної церкви в Україні

Москва нарешті відреагувала на створення автокефальної церкви в Україні
Джерело:  online.ua

Влада РФ не "вважає за можливе" втручатися в церковні процеси в Україні. З даною заявою виступив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про позицію Кремля у зв'язку зі створенням автокефальної церкви в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Ставлення нашої російської православної церкви до цих процесів дуже добре відомо і ви знаєте, що мова йде про міжцерковні відносини. У даному випадку ми не вважаємо за можливе втручатися у ці процеси", - сказав Пєсков.

Окрім того, він згадав про "розкольницьку діяльність", яка "перемішана з політикою".

Варто зазначити, що речник Кремля не відповів на питання ЗМІ, чи стане створення єдиної автокефальної церкви в Україні темою обговорення на засіданні Ради безпеки РФ.

Нагадаємо, 17 грудня Українська православна церква Московського патріархату скликала позачергове засідання Синоду на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, який очолив митрополит Онуфрій, передає ONLINE.UA з посиланням на УПЦ МП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Синоді представники церкви планують розглянути питання, "пов’язані з викликами, що постають перед Українською православною церквою". Засідання відбулося через день після створення незалежної від Москви Єдиної помісної православної церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?