"Це дикість": офіційний Київ жорстко відповів на погрози Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це дикість": офіційний Київ жорстко відповів на погрози Кремля

"Це дикість": офіційний Київ жорстко відповів на погрози Кремля

В Кабміні прокоментували заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова щодо нібито підготовки Україною провокацій на кордоні з Кримом наприкінці грудня. Так, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що російський дипломат "сам це придумав", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Україна ніколи, ніде не створювала жодних прецедентів щодо провокацій. Більше того – те, що трапилося в Азовському морі, не є провокацією. Це абсолютно брутальний напад Збройних сил Російської Федерації під їхнім державним прапором проти нашої суверенної держави, проти українського флоту, проти українських моряків", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що наразі питання полягає в тому, що українські військовополонені знаходяться у них за гратами.

 "Тому я думаю, що це чергова спроба Російської Федерації виправдати свою дикість і неприховану військову агресію. Я би порадив міністру зробити все залежне від нього у межах його можливостей, щоб українські моряки були звільнені, а Збройні сили Російської Федерації і бойовики, які знаходяться сьогодні на території України, повернулись додому", - додав прем’єр.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерт запевняє, що Володимир Путін йтиме далі і робитиме помилки — саме це спровокує посилення санкцій:  Вашингтон може відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?