Ми цього не визнаємо: в УПЦ МП зробили нову скандальну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми цього не визнаємо: в УПЦ МП зробили нову скандальну заяву

Ми цього не визнаємо: в УПЦ МП зробили нову скандальну заяву
Джерело:  online.ua

В УПЦ МП заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні і рішення об'єднавчого собору для них немає ніякого значення. Про це повідомив керуючий справами церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Він наголосив, що на позачерговому засіданні священного Синоду було дано оцінку об'єднавчому Собору, передає ONLINE.UA.

Окрім того, Антоній зазначив, що у єдину автокефальну церкву були об'єднані "неканонічні структури", "розкольницькі течії" і тому для Української православної церкви Московського патріархату "рішення цього зібрання немає ніякого значення".

 "Священний синод вимушений був ухвалити відповідні рішення відносно двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського Собору і священного Синоду, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня", - сказав Антоній.

Зазначається, що митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння.

Антоній наголосив, що священний Синод прийняв звернення до вірян УПЦ МП, у якому повідомив про своє рішення і закликав помолитися за тих, "хто відійшов у розкол".

"Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові", - заявив представник УПЦ МП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада РФ не "вважає за можливе" втручатися в церковні процеси в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?