Парафіяни собору УПЦ МП у Вінниці перейшли до нової Православної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

Парафіяни собору УПЦ МП у Вінниці перейшли до нової Православної церкви України

Парафіяни собору УПЦ МП у Вінниці перейшли до нової Православної церкви України
Джерело:  online.ua

У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України. Про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко, передає ONLINE.UA.

"Вчора владика Симеон оголосив вірянам про своє рішення про перехід до Православної церкви України. Після божественної літургії він звернувся до громади і запитав, чи підтримує вона його рішення? І церковна громада собору та парафіяни його підтримали", - повідомив Демченко.

Варто зазначити, що на даний момент це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до новоствореної Православної церкви України.Що ж стосується владики Симеона, то він залишається митрополитом Вінницьким і Барським, але вже під юрисдикцією Православної церкви України.

"За попередніми даними, на позачерговому синоді Симеона знімуть з посади керуючого Вінницької єпархії. Але тепер він в іншій церковній структурі", - додав Демченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  після отримання Томосу від Вселенського патріарха Православна Церква України має намір одразу сформувати керівні органи. Цей процес триватиме один-два місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?