В НБУ зробили тривожний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ зробили тривожний прогноз

В НБУ зробили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

В НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт про фінансову стабільність, яку представив регулятор.

Вказано, що темп зростання ВВП України в 2019 році знизиться до 2,5% через жорстку монетарну та фіскальну політику, а також уповільнення зростання економік основних торговельних партнерів України. Додаткові фактори ризику - ймовірне погіршення умов торгівлі і входження країни у виборчий період.

Окрім того, в НБУ нагадали, що в III кварталі 2018 року зростання реального ВВП сповільнилося до 2,8%. У IV кварталі очікується прискорення, що дозволить за підсумками року досягти приросту економіки 3,4%.

"Головним двигуном зростання економіки залишається приватне споживання домогосподарств, підтримуване збільшенням реальної заробітної плати і обсягів переказів з-за кордону. Підвищення доходів населення і надалі визначатиме приріст ВВП, а також сприятиме зростанню заощаджень та попиту на банківські кредити. Однак воно буде сповільнюватися через жорстку фіскальну політику і більш помірну конкуренцію на внутрішньому ринку праці", - йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв’язку з введенням воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?