Ми живі і функціонуємо: у Онуфрія "визначили" статус УПЦ МП в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми живі і функціонуємо: у Онуфрія "визначили" статус УПЦ МП в Україні

Ми живі і функціонуємо: у Онуфрія "визначили" статус УПЦ МП в Україні
Джерело:  online.ua

У Московському патріархаті продовжують не визнавати результати Об'єднавчого собору в Україні. Там запевняють, що проголошення створення єдиної української православної церкви не має ніякого значення, а УПЦ МП "жива і продовжує функціонувати" в Україні.

З такою заявою виступив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу церкви.

"Як і раніше, в Україні є тільки одна канонічна церква, це УПЦ МП, яку очолює митрополит Онуфрій. І це визначають всі помісні православні церкви", - вважає Антоній.

Представник УПЦ МП зауважив, що на Соборі у Києві 15 грудня об'єдналися "дві неканонічні структури". Це об'єднання, за запевненням Антонія, "не має ніякого значення" і ніяк не відіб'ється на функціонуванні УПЦ МП в Україні.

"Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові", - позначив Антоній статус діяльності колишньої Української православної церкви Московського патріархату, яка тепер називається Російська православна церква в Україні.

Нагадаємо, на Об'єднаному соборі 15 грудня в Києві відбулася історична подія для України - там оголосили про об'єднання українських церков у Єдину помісну незалежну церкву. Її офіційна назва звучить так - Українська помісна автокефальна православна церква. Її головою став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Він вже оголосив, що кафедральним собором ПЦУ стане Михайлівський Золотоверхий собор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава УПЦ МП Онуфрій позбувся титулу митрополита Київського- відтепер він тільки митрополит Російської православної церкви в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?