Є кілька речей: в США назвали способи для стримування агресії Росії проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Є кілька речей: в США назвали способи для стримування агресії Росії проти України

Є кілька речей: в США назвали способи для стримування агресії Росії проти України
Джерело:  online.ua

Додаткові санкції проти Росії і багатонаціональна присутність в Чорному морі і українських портах можуть стримувати російську агресію проти України.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер під час онлайн-брифінгу в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на питання, що повинен зробити Захід, аби зупинити агресію Росії проти України, Волкер заявив, що є кілька речей. Він вважає, що потрібно посилити санкційний тиск проти Росії, додавши, що ЄС через агресію РФ в Азовському морі може ввести нові санкції вже в найближчі місяці.

"Частина дискусій, які я мав з колегами з ЄС раніше в цей день - про те, що у нас є пакет санкцій відносно Криму, ще один пов'язаний з нездатністю Росії дотримуватися мінські угоди, і ми також говорили про те, що повинно бути відносно Азовського моря. в Європі будуть дебати щодо того, чи буде це третій пакет, або пакет санкцій, пов'язаних з Кримом", - сказав Волкер, підкресливши, що члени ЄС сходяться на думці, що необхідно жорстко відповісти Росії на захоплення українських кораблів і моряків в Керченській протоці.

Також для стримування російської агресії в Азовському і Чорному морях, Захід, на думку Волкера, повинен збільшити присутність міжнародних спостерігачів в регіоні.

"Я також думаю, що мати багатонаціональну зриму присутність всередині і навколо Чорного моря, або в портах України, може стати додатковим кроком, який підвищить видимість дій Росії в порівнянні з тим, що ми зараз бачимо", - додав Волкер.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день немає навіть ознак того, що Росія найближчим часом звільнить незаконно захоплених українських моряків. На думку Волкера, не можна розраховувати на те, що українські військовополонені до різдвяних свят будуть вдома.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Генасамблея ООН прийняла жорстку резолюцію по Криму і Азову. У ній засуджується окупація Росією Криму та нарощування російської військової присутності в Чорному і Азовському морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?