Шокуючі цифри: в НБУ порівняли доходи українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шокуючі цифри: в НБУ порівняли доходи українців

Шокуючі цифри: в НБУ порівняли доходи українців
Джерело:  online.ua

У першому півріччі поточного року реальний наявний дохід населення становив 82% від рівня 2013 року.Про це йдеться у "Звіті про фінансову стабільність" Національного банку, передає ONLINE.UA.

Як зазначається, у 2018 році фінансовий стан домогосподарств продовжував поліпшуватися. У І півріччі 2018 року реальний наявний дохід населення зріс на 9,8% р/р, але поки становить 82% від рівня 2013 року.

"Зростання реального наявного доходу прискорилося завдяки перегляду заробітних плат, соціальних виплат, збільшенню заробітків трудових мігрантів та уповільненню інфляції. Основний рушій зростання – заробітна плата. Вона збільшилася на 26%. Мінімальна ЗП зросла на 16%, тож цього року її вплив на динаміку середньої зарплати незначний", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що висока інфляція призвела до того, що реальний наявний дохід частини населення з низькими зарплатами виріс помірно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше уряд запропонував Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску  в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. З даною заявою виступив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?