Хвороблива новина для Московської патріархії: у Ватикані зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Хвороблива новина для Московської патріархії: у Ватикані зробили важливу заяву

Хвороблива новина для Московської патріархії: у Ватикані зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Нова Православна церква України придбала суб'єктність для Ватикану. Це підтверджує повідомлення Ватикану про те, що предстоятелем автокефальної ПУЦ став митрополит Епіфаній.

Вагомість заяви Ватикану про Епіфанія для Православної церкви України та Московської патріархії підкреслив прес-секретар Київської патріархії Євстратій Зоря, повідомляє ONLINE.UA.

"Фактично це знак того, що відповідно до порядку екуменічного діалогу з православними церквами в силу канонічного визнання Вселенським патріархом Варфоломієм Української церкви і її митрополита - ця Церква набуває для Ватикану суб'єктність. Хоча відсутність євхаристійного єднання між католицькою церквою і православною церквою визначає, що офіційно перша не здійснює якогось церковного акту визнання нової автокефалії, проте фактично поширення цієї офіційної новини є сигналом для всіх, хто ще сумнівається, в тому числі в помісних церквах: дипломатія Вселенського патріархату перемогла московські потуги", - пояснив Зоря.

Представник КП додав, що важлива заява Ватикану має стати сигналом для всіх, хто ще не визнав автокефалію України. Зоря підкреслив, що для противників незалежності української церкви "з'явився вагомий аргумент визнати автокефалію відразу після вручення Томосу".

"Можливо, саме тому Вселенський патріарх і призначив цю подію на 6 січня - щоб дати час тим, хто ще вагається, прийняти вірне рішення і підтримати нову автокефальну Церкву-Сестру", - додав речник Київської патріархії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в колишній УПЦ МП заявили, що церкви Московської патріархії продовжать діяти в Україні, незважаючи на створення єдиної Православної церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?