В уряді розказали, скільки Україна може заробити на "євробляхах"
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді розказали, скільки Україна може заробити на "євробляхах"

В уряді розказали, скільки Україна може заробити на "євробляхах"
Джерело:  online.ua

Заступник міністра фінансів Сергій Верланов заявив, що надходження до державного бюджету від оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією можуть досягти 5-10 мільярдів гривень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато що залежить від того, коли саме їх легалізують і чи легалізують взагалі", - сказав Верланов.

Він також зазначив, що існує певна межа, коли розмитнення вживаного авто стає економічно недоцільним.

"Як правило, це автомобілі 13-20-річного віку. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України", - каже чиновник.

Заступник міністра нагадав, що всі гроші від розмитнення авто на єврономерах підуть в пенсійний фонд.

Нагадаємо, раніше Верховний суд України відмовився порушувати справи щодо оскарження законів про розмитнення і податки на "євробляхі". У повідомленні зазначено, що позов про скасування нових законів по "євробляхам" був спрямований ГО "Бюро добрих справ" до президента України та Верховної Ради, яких позивачі звинуватили у протиправному прийнятті законів про оподаткування і розмитнення авто іноземною реєстрації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  нові закони про розмитнення і податки на "євробляхі" вступили в силу в Україні 25 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?