Будуть дуже негативні наслідки: Путін зробив загрозливе попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Будуть дуже негативні наслідки: Путін зробив загрозливе попередження

Будуть дуже негативні наслідки: Путін зробив загрозливе попередження
Джерело:  online.ua

Якщо США вийдуть з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД), то це призведе до обвалення всієї системи контролю над озброєннями та нерозповсюдженням зброї масового знищення (ЗМЗ), що буде мати дуже негативні наслідки.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на розширеному засіданні колегії Міноборони Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Серйозну стурбованість викликає заява США про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Такий крок може мати самі негативні наслідки, помітно послабить регіональну і глобальну безопасность. Фактично в перспективі мова може йти про деградацію і навіть обвалення всієї архітектури контролю над озброєннями і нерозповсюдженням зброї масового знищення", - попередив Путін.

Президент Росії визнав, що в чинному ракетному договорі, з якого хочуть вийти США через порушення РФ, дійсно є певні складності, так як в ньому не беруть участь інші країни світу.

"Але що заважає почати переговори про їх приєднання до чинної угоди або приступити до обговорення параметрів нового договору?" - запропонував Путін США компроміс.

Заява Путіна стала не першою спробою Росії закликати США до переговорів по ракетному договору, за яким Вашингтон раніше поставив Москві жорсткий ультиматум. Лист з пропозицією сісти за стіл переговорів до Пентагону раніше направляв глава Міноборони РФ Сергій Шойгу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Путін пригрозив відповіддю США на ультиматум по ракетному договору, заявивши, що якщо Вашингтон розірве ДРСМД, то Росія почне виготовляти ядерну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?