ФБР розкрило таємні подробиці загадкової смерті головного розвідника Путіна: несподівані факти
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР розкрило таємні подробиці загадкової смерті головного розвідника Путіна: несподівані факти

ФБР розкрило таємні подробиці загадкової смерті головного розвідника Путіна: несподівані факти
Джерело:  BBC

Головний розвідник Путіна (екс-глава колишнього ГРУ ПФ) Ігор Сергун, загиблий за загадкових обставин, знаходився в Лівані, а не в Москві, як стверджують в Росії.

Неспростовні докази смерті Сергуна привів на допиті в ФБР колишній радник Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Джерело не приводить інших таємних подробиць смерті Сергуна, але зазначає, що ці дані вже направлено до суду спецпрокурором Ромертом Мюллером, який розслідує російське втручання в американські вибори і можливу змову адміністрації Трампа з Кремлем.

Відзначається, що допит Флінна в ФБР стосувався його спілкування з тодішнім послом Росії в США Сергієм Кисляком. В ході цього допиту Флінн згадав свій дзвінок послу Росії в США Кисляку.

"Флінн заявив, що зателефонував послу Кисляку після смерті Сергуна в Лівані, щоб висловити свої співчуття", - йдеться в документі ФБР.

Нагадаємо, за офіційною інформацією, оприлюдненою в РФ, Ігор Сергун помер 3 січня 2016 року на 59-му році життя в підмосковному будинку відпочинку ФСБ "Москвич" після обширного інфаркту. Уже тоді приватне розвідувальне агентство Stratfor спростовувало ці дані, стверджуючи, що Ігор Сергун загинув 1 січня в Лівані. Присутність генерала в країні, яка вважається "осередком роботи всіх світових розвідувальних служб", викликає багато питань, писало тоді агентство.

У Москві вже відреагували на розсекречення фактів загадкової смерті головного розвідника Путіна. У Міноборони РФ нахвалі їх "конспірологічним маренням".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці листопада 2018 року в Росії помер ще один соратник Путіна- начальник Головного (розвідувального) управління Генштабу ЗС РФ генерал-полковник Ігор Коробов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?