Українку Білодід визнали найкращою дзюдоїсткою світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українку Білодід визнали найкращою дзюдоїсткою світу

Українку Білодід визнали найкращою дзюдоїсткою світу
Джерело:  online.ua

Українка Дар'я Білодід визнана кращою дзюдоїсткою світу у ваговій категорії до 48 кілограм. В оновленому рейтингу міжнародної федерації дзюдо наймолодша чемпіонка світу в історії опинилася на першій позиції, передає ONLINE.UA.

Українка має перевагу в 17 пунктів перед найближчою суперницю – дзюдоїсткою з Монголії Уранцецег Мунхбат.

Нагадаємо, нещодавно Білодід, яка виборола титули чемпіонки світу у всіх вікових категоріях, отримала звання "Заслужений майстер спорту України".Найвище спортивне звання присвоєно 18-річній українці наказом Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова від 22 жовтня 2018 року.

Варто зазначити, що Дар'я Білодід у 18 років встановила унікальне досягнення. Вона виграла чемпіонати світу з дзюдо у всіх вікових категоріях. При цьому чемпіонкою світу серед дорослих вона стала раніше, аніж виборола такий титул серед молоді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український плавець Михайло Романчук став новим чемпіоном світу з плавання. Він переміг у фіналі чемпіонату світу, який 16 грудня закінчився в китайському Ханчжоу, з рекордним результатом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?