Змусить задуматися всіх: Путін похвалився ядерної тріадою і новітньою зброєю Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Змусить задуматися всіх: Путін похвалився ядерної тріадою і новітньою зброєю Росії

Змусить задуматися всіх: Путін похвалився ядерної тріадою і новітньою зброєю Росії
Джерело:  online.ua

Росія досягла серйозного прориву в створенні новітньої зброї, яке зможе забезпечити її безпеку на десятиліття вперед і змусить задуматися всіх, хто дотримується агресивної і мілітаристської риторики. Зміцнила Росія і ядерну тріаду, і армію, і флот, які знаходяться в секундної готовності до бою.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на розширеній колегії Міноборони, підбиваючи підсумки військового розвитку країни в 2018 році, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Серйозні, проривні кроки зроблені в розвитку новітнього, що не має аналогів в світі зброї. Наші нові системи, сподіваюся, змусять замислитися тих, хто звик до мілітаристської і агресивної риториці", - заявив Путін, нагадавши про початок серійного виробництва ракетного комплексу "Авангард" , успішні випробування "Сармата", несення дослідно-бойового чергування гіперзвукового авіакомплексу "Кинджал", а також відпрацювання практичного застосування бойових лазерних комплексів "Пересвет".

На думку Путіна, новітнє російське зброю дозволяє РФ зміцнювати баланс сил в світі. Він запевнив, що військове розвиток країни в 2018 року проходило за планом з балансувати.

"Всі види і роди військ розвивалися збалансовано, відповідно до прийнятих планів і новою Державною програмою озброєнь оснащувалися сучасними зразками зброї і техніки. Помітно зміцнилася і ядерна тріада, яка грає ключову роль в збереженні глобального паритету", - додав Путін про зміцнення безпеки Росії від зовнішніх загроз.

Глава Кремля нагадав, що для Росії ключовим завданням залишається захист від зовнішніх загроз, тому поставив ряд завдань Міноборони РФ, зажадавши швидше оснащувати Збройні сили РФ сучасним озброєнням, здатним до подолання перспективних систем ПРО.

"Потрібно швидше переходити на сучасне озброєння, яке має підвищені можливостями щодо подолання перспективних систем протиракетної оборони. На черзі - серійний випуск і поставка в війська ракетного комплексу глобальної дальності" Авангард ", - наказав Путін.

Також Путін поставив завдання, щоб російські збройні сили відпрацювали застосування новітньої зброї в боях, діючи не за шаблоном.

"В даний час успіх окремого бою і великих операцій" вирішують буквально секунди ", в зв'язку з чим" важливо стискати час прийняття рішень "у всіх ланках. Потрібно вдосконалювати систему управління і зв'язку, розвідки та радіоелектронної боротьби, завершити перехід на нові стандарти в області збору, передачі та обробки даних. Цифрові технології та штучний інтелект, роботизація, безпілотні системи - все це повинно бути в порядку якісного розвитку наших Збройних сил ", - заявив Путін.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Путін пригрозив США самими негативними наслідками, якщо Вашингтон наважиться вийти з ракетного договору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?