Кабмін поділив ДФС на дві служби: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін поділив ДФС на дві служби: що сталося

Кабмін поділив ДФС на дві служби: що сталося
Джерело:  online.ua

Український уряд схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Зазначається, що уряд спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів", – сказав Верланов.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Сполучені Штати Америки вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості.  З такою заявою влада США виступила після поновлення на посаді ­ голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?