Трамп шантажував і погрожував Меркель: стало відомо про гучний скандал на саміті НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп шантажував і погрожував Меркель: стало відомо про гучний скандал на саміті НАТО

Трамп шантажував і погрожував Меркель: стало відомо про гучний скандал на саміті НАТО
Джерело:  The New Yorker

Американський президентДональд Трамп влаштував гучний скандал на саміті НАТО в Брюсселі, який проходив в липні поточного року. Він перервав виступ українського глави Петра Порошенка, який підтверджував інтерес України вступити в НАТО, накинувшись з погрозами на канцлерку Німеччини Ангелу Меркель.

Подробиці скандальної витівки Трампа розкрилися тільки зараз, повідомляє ONLINE.UA з посиланням The New Yorker.

Джерело підкреслює, що Трамп запізнився на саміт НАТО і як тільки з'явився в залі засідання, то відразу накинувся на членів Альянсу. Найбільше він зосередився на канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, до якої звертався на "ти".

Президент США обізвав всіх союзників по НАТО "паразитами, що споживають плоди американської потужності". Він погрожував, що піде своїм шляхом, якщо вони не стануть більше витрачати на сферу оборони.

"Лідери НАТО сиділи приголомшені тим, що називалося "дивним видовищем" з боку Трампа", - описує джерело обстановку на саміті НАТО.

Відзначається, що за Меркель в момент нападок Трампа заступилася президентка Литви Даля Грібаускайте. Вона спробувала закрити рот президентові США, нагадавши, що Німеччина направила війська для захисту Литви від Росії. Тим самим Грібаускайте встала на захист Меркель, яка, в свою чергу, запевняла Трампа, що не відмовляється витрачати більше на загальну оборону НАТО. Прем'єр-міністри Данії та Норвегії також підтвердили, що збільшили внески до Альянсу.

Після гучного скандалу, влаштованого Трампом, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте взяв слово і спробував згладити конфлікт. Він визнав, що з приходом Трампа до влади союзники по НАТО спільно розширили свої оборонні бюджети до 70 млрд доларів. Він назвав це "перемогою" Трампа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель виступила за створення армії для захисту від Росії і США, на що жорстко відповів Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?