Починається нова ера: Трамп прийняв важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Починається нова ера: Трамп прийняв важливе рішення

Починається нова ера: Трамп прийняв важливе рішення
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Дональд Трамп наказав Пентагону створити командування, яке контролюватиме військові операції в космосі, передає ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.

В односторінковому меморандумі вказано, що нова структура має наглядати за космічними операціями та організовувати, дбати про прискорення технічного прогресу та пошук ефективніших способів захисту об’єктів США в космосі, зокрема супутників.

"Цей крок відображає зростання занепокоєння Вашингтона, що Китай і Росія поставили собі за мету зруйнувати, відключити або навіть знищити супутники, на які покладаються сили США. Ці супутники забезпечують навігацію, зв’язок та спостереження.Виступаючи в Космічному центрі Кеннеді у штаті Флорида, віце-президент США Майк Пенс заявив: "Сьогодні починається нова ера національної безпеки Америки в космосі", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що космічне командування об'єднає космічні можливості у всіх гілках збройних сил. Пенс додав, що воно "розвиватиме космічну доктрину, тактику, методику та процедури, які дозволять нашим бійцям захистити нашу націю в цю нову епоху".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий американський винахідник та підприємець Ілон Маск із великою ймовірністю може відправитися освоювати Марс. Окрім того, інженер наголосив, що це буде "квиток в один бік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?