Воєнний стан в Україні: глава Міноборони зробив важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан в Україні: глава Міноборони зробив важливу заяву

Воєнний стан в Україні: глава Міноборони зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

До 26 грудня в Україні будуть повністю виконані всі заплановані заходи на час воєнного стану. У Міноборони впевнені, що встигнуть зробити все, що необхідно для посилення боєготовності і здатності ЗСУ рішуче обороняти територію країни в разі наступу агресора.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час переговорів зі спецпредставником Держдепу США куртом Волкером, який напередодні приїхав до Києва, повідомляє ONLINE.UA.

Прес-служба Міноборони України повідомила, що Полторак і Волкер обговорили питання регіональної безпеки і ситуацію в Чорному і Азовському морях, де в кінці листопада Росія здійснила відкритий збройний напад на українські кораблі і моряків, які до сих пір знаходяться в полоні у агресора. Мова також йшла про окуповані Донбас та Криму, про двосторонню співпрацю між США і Україною та посилення тиску на Росію за її агресію проти України.

Слід зазначити, що в ході офіційного візиту до Києва Волкер також зустрівся з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Представник Держдепу США висловив рішучу підтримку України з боку США після чергового акту агресії Росії. Парубій подякував США за це, підкресливши, що такі дії, як скасування зустрічі Трампа і Путіна через напад Росії на Україну в Керченській протоці, є важливим сигналом для світової підтримки України.

Волкер і Парубій також обговорили воєнний стан, який введено в Україні. Голова Верховної Ради підкреслив, що його введення стало вимушеним заходом, необхідним для координації між цивільними адміністраціями та військовими.

"Це дуже важливо. Ми не знаємо про те, коли і як можуть відбутися провокації, тому повинні бути готові до них в повній мірі. Якщо не буде прямої агресії, питання не буде знову підніматися, оскільки необхідно провести вибори", - підкреслив Парубій.

Волкер на це відповів, що для США є абсолютно прозорим і зрозумілим, що атака на українські кораблі була незаконною.

"Це була незаконна претензія Росії на морські територіальні води. Незаконним було блокування і захоплення кораблів і моряків. На цей факт була відповідна реакція багатьох країн. Зокрема, вчора в Брюсселі під час зустрічей з представництвом ЄС і НАТО було відзначено, що Росія діяла незаконно - це була військова агресія", - додав Волкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Волкер назвав способи, якими Захід може стримувати російську агресію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?