"Це буде схоже на телепортацію": чим Ілон Маск здивував світ цього разу
Категорія
Технології
Дата публікації

"Це буде схоже на телепортацію": чим Ілон Маск здивував світ цього разу

"Це буде схоже на телепортацію": чим Ілон Маск здивував світ цього разу
Джерело:  online.ua

Відомий американський винахідник та бізнесмен Ілон Маск презентував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом. Про це він повідомив в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Тесла в тунелі @boringcompany з колісним механізмом, який ховається і перетворює машину на рейковий потяг і назад", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, в швидкісному тунелі зможе використовуватися будь-який автономний електромобіль, а не тільки Tesla.

"У тунелі можна безпечно подорожувати зі швидкістю понад 150 миль на годину (більше 240 км/год). На такій швидкості це буде схоже на телепортацію через місто", - написав Маск.

За його словами, під час демонстраційної поїздки машина буде опускатися в тунель ліфтом, пролетить через тунель за допомогою направляючих коліс, підніметься вгору ліфтом в пункті призначення, а потім буде рухатися по звичайних дорогах назад до точки старту.

Варто зазначити, що перша подорож через тунель тривала близько 2 хвилин. Під час тесту зіткнулися з певною проблемо – дві бетонні конструкції стіни тунелю були настільки нерівні, що здавалося, ніби їдеш ґрунтовою дорогою. Однак Маск пообіцяв, що даний тунель лише прототип і врешті він буде гладенький, як скло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Маск запустив Тesla Model X в підземний швидкісний тунель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?