Нова кредитна програма і негайний перший транш: МВФ прийняв остаточне рішення по Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова кредитна програма і негайний перший транш: МВФ прийняв остаточне рішення по Україні

Нова кредитна програма і негайний перший транш: МВФ прийняв остаточне рішення по Україні
Джерело:  online.ua

У МВФ затвердили нову кредитну програму для України, по якій вирішено негайно виділити перший транш в розмірі 1,4 млрд доларів.

Деталі програми допомоги stand-by для України повідомляються в офіційній заяві, опублікованій на сайті МВФ, передає ONLINE.UA.

Нова кредитна програма МВФ для України розрахована на загальну суму 3,9 млрд доларів. Вона є короткостроковою (не більше 3 років) і призначена для подолання дефіциту коштів в короткостроковій перспективі. Головними пріоритетами нової програми є: забезпечення подальшого зниження зовнішнього боргу України, зниження інфляції зі збереженням гнучкого режиму валютного курсу, посилення фінансового сектора, сприяння відновленню активів і відродження банківського кредитування, просування цілеспрямованої сукупності структурних реформ, зокрема, для вдосконалення процесів адміністрування податків, приватизації і управління.

"Українська влада зробила важливі кроки для фінансової підтримки МВФ, в тому числі шляхом затвердження надійного бюджету на 2019 рік, підвищення тарифів на газ та опалення і прийняття законодавства щодо вдосконалення управління в державних банках. Повна і своєчасна реалізація програми буде мати вирішальне значення для її успіху в контексті складних викликів", - заявив перший заступник директора і в.о. голови Фонду Девід Ліптон.

У Мінфіні України уточнили, що перший транш МВФ за новою кредитною програмою в розмірі 1,4 млрд доларів надійде вже до 25 грудня 2018 року. Рішення про подальші транші буде прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВФ назвали рекордну суму світового боргу - в 2018 році він досяг 184 трлн дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?