В Росії рекордно збільшилася кількість громадян, які шкодують про розпад СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії рекордно збільшилася кількість громадян, які шкодують про розпад СРСР

В Росії рекордно збільшилася кількість громадян, які шкодують про розпад СРСР
Джерело:  online.ua

Кількість громадян РФ, які жалкують про розпад Радянського Союзу, досягла 66%. Варто зазначити, що до цього протягом 10 років показник не піднімався вище 61%, передає ONLINE.UA з посиланням на опитування "Левада-центру".

Вказано, що абсолютний рекорд був зафіксований 18 років тому - 75% тих, хто жалкує про розпад СРСР. Соціологи наголошують, що 60% опитаних громадян РФ вважають, що розпаду можна було уникнути, - це теж максимум за 13 років.

 "Тренд на посилення ностальгії за Радянським Союзом стає дедалі помітнішою - в 2018-му році частка" тих, хто жалкує "в 2,5 рази перевищила тих, хто не сумує за радянськими часами (66% проти 25% відповідно). Варто підкреслити, що це найбільш значна поляризація думок за останні десять років замірів громадської думки", - йдеться в результатах дослідження.

Вказано, що більшість ностальгують за Союзом - люди від 55 років, хоча, відзначається, що в останні два роки такі настрої зростають і серед молоді 18-24 років.

"Основні причини, за якими росіянам не вистачає СРСР, - це руйнування єдиної економічної системи (52%), втрата почуття приналежності до великої держави (36%) і зростання взаємної недовіри і запеклості (31%)", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  більше половини українців готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках — це підтверджують дані опитування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?