"Загроза для всіх": в Євросоюзі попереджають про глобальні наслідки агресії Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Загроза для всіх": в Євросоюзі попереджають про глобальні наслідки агресії Путіна

"Загроза для всіх": в Євросоюзі попереджають про глобальні наслідки агресії Путіна
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович та глава МЗС Фінляднії Тімо Сойні вважають, що однією із загроз для світової безпеки є ревізіоністська політика Росії". На їхню думку, агресивні дії РФ на сході України та в Азовському морі, а також її вплив у кіберпросторі є глобальною загрозою для всіх, передає ONLINE.UA.

"Росія, особливо останні її дії в басейні Азовського моря, це все показує, що не тільки для Польщі, але й для інших держав і міжнародних організацій, зокрема, ЄС, НАТО, ОБСЄ, Росія становить виклик", – наголосив він.

Окрім того, міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні заявив, що ситуація на сході України та російська агресія на українські військові кораблі у Керченській протоці значно послабили безпеку у Європі, зокрема, в басейні Балтійського моря.

"Немає безпосередньої загрози з боку Росії для, скажімо, Фінляндії. Але хитання човном, гібридна загроза, впливи у кіберпросторі, непевність і тиск це все створило ситуацію, котра становить загрозу для нас всіх", – додав Сойні.

За його словами, необхідно продовжувати політику санкцій проти Росії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Москва не виключає, що через напад на українські кораблі проти Росії будуть введені нові санкції. Але в МЗС РФ зухвало заявили, що Росію санкції вже не хвилюють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?