Польща закриває пішохідний пункт пропуску з Україною: названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща закриває пішохідний пункт пропуску з Україною: названа причина

Польща закриває пішохідний пункт пропуску з Україною: названа причина
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2019 року Польща закриває пішохідний пункт пропуску з Україною "Долгобичув-Угринів". Даний пункт був тимчасовим, його вирішили закрити, так як він створює багато загроз для безпеки людей, повідомляє ONLINE.UA.

"Тимчасовий характер інфраструктури, облаштованій для пішохідного руху, створює багато загроз і не дозволяє продовжити пілотний проект в його нинішньому вигляді. Крім того, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням", - йдеться в заяві польських прикордонників.

Львівські прикордонники поки не отримували від польських колег офіційної інформації про закриття пішохідного пункту пропуску "Долгобичув-Угринів". Але вони підтвердили, що дія експерименту дійсно закінчується, а в Польщі вже і раніше заявляли про наміри закрити пішохідний пункт пропуску з Україною.

Нагадаємо, пішохідний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відкритий в 2014 році. З початку роботи він призначений для перетину кордону автомобільним транспортом. Однак влітку 2015 роки там почали експериментальний проект терміном на півроку, облаштувавши піший перехід. За даними польських прикордонників, щодоби пішохідним переходом в пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" користуються 3,5 тисячі мандрівників, пішки або на велосипеді - близько 850 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна повністю закрила для іноземців в'їзд в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?