РФ керує війною на Донбасі: Україна подає в ЄСПЛ докази
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ керує війною на Донбасі: Україна подає в ЄСПЛ докази

РФ керує війною на Донбасі: Україна подає в ЄСПЛ докази

Офіційний Київ передав до Європейського суду з прав людини детальну інформацію про російських військових, які беруть участь у бойових діях на Донбасі. Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми всі знаємо, що ситуація з ефективним контролем змінилася. Якщо на початку агресії там були, по суті, бандформування, які хаотичним чином підпорядковувалися кураторам в Росії, то з 2015 року РФ структурувала свій контроль", - сказав Ліщина.

Він також наголосив, щона окупованих територіях Луганської та Донецької областей діють два армійських корпуси з більш-менш встановленою ієрархією, з єдиним штабом у місті Новочеркаськ.

 "Ми вже повідомляли про це у Страсбург, але "аби як", без детальних підтверджень. А зараз ми отримали докази цього, і вже скоро ми подамо до ЄСПЛ більш-менш ґрунтовну інформацію про те, хто керував військовими з Росії – з реальними прізвищами, даними прикриття, документами, перехопленнями тощо", - підкреслив заступник міністра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що так звана "міс ДНР" Анастасія Бабир виступила з несподіваним закликом до бойовиків Донбасу.  Вона звернулася до російських військових і попросила їх виїхати з Донбасу, так як немає зовсім ніяких надій на краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?