Зустріч Путіна і Трампа, ядерна зброя в Криму: хакери зламали таємне листування дипломатів ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Путіна і Трампа, ядерна зброя в Криму: хакери зламали таємне листування дипломатів ЄС

Зустріч Путіна і Трампа, ядерна зброя в Криму: хакери зламали таємне листування дипломатів ЄС
Джерело:  online.ua

Невідомі хакери зламали таємне листування дипломатів ЄС, дані якого вони злили в мережу. Їм вдалося отримати доступ до більш ніж тисячі повідомлень, переданих по дипломатичних каналах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Фірма Area 1, заснована екс-співробітниками Агентства національної безпеки (АНБ) США і працює в сфері кібербезпеки, підтвердила, що хакерам вдалося зламати листування дипломатів ЄС. У ньому йшлося про Росію, про зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, про торгову війну між США і Китаєм.

За твердженням видання, частина даного листування стосується РФ, в тому числі що відбулася в червні в Гельсінкі зустрічі президента РФ Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа. Як говориться в матеріалі, якийсь дипломат з вхідної в ЄС країни назвав в повідомленні саміт в Гельсінкі "успішним", при цьому в дужках було вказано - "принаймні для Путіна".

Також з дипломатичного листування стало відомо, що Росія хотіла провести допит американців, які, на думку російських слідчих, замішані в протиправній діяльності проти РФ. У матеріалі йдеться, що, відповідно до одного з повідомлень, датованого 20 липня, "співробітники Білого дому запевнили європейців, що згода Трампа буде "стиснута", щоб не допустити допитів американців".

В одному з повідомлень також озвучується версія про те, що російські військові могли розмістити в окупованому Криму ядерну зброю. Джерело підкреслює, що офіційного підтвердження даної інформації немає.

На думку співробітників Area 1, за викраденням таємного листування дипломатів ЄС нібито можуть стояти хакери, пов'язані з владою КНР. При цьому представники АНБ США запевнили, що раніше неодноразово попереджали дипломатів з ЄС про уразливість їх систем передачі інформації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, в квітні 2018 року через Нідерландів вислали чотирьох росіян, які намагалися організувати хакерську атаку проти Організації по забороні хімічної зброї в Гаазі. Ними виявилися співробітники російського ГРУ, у яких були дипломатичні паспорти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?