Військовий корабель НАТО прибув на допомогу Україні в порт Одеси: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий корабель НАТО прибув на допомогу Україні в порт Одеси: опубліковані фото

Військовий корабель НАТО прибув на допомогу Україні в порт Одеси: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Британський військовий корабель HMS Echo (H87), який став першим кораблем НАТО, що прибув на допомогу Україні для протистояння агресії Росії в Чорному і Азовському морях, увійшов в порт Одеси. Перші фото розвідувального корабля HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту опублікувала прес-служба Одеського морського порту, повідомляє ONLINE.UA.

"19 грудня, між 10:00 і 11:00 ранку в гавань Одеського порту зайшов розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту. Домовленість про цей візит була досягнута 21 листопада 2018 року під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака. Тоді, висловлюючи підтримку Україні, держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон оголосив, що в Чорне море буде направлений корабель "для забезпечення свободи мореплавання в регіоні", - йдеться в повідомленні.

На фото видно, що HMS Echo (H87) пришвартувався біля причалу Одеського морського порту. Це перший військовий корабель НАТО, який увійшов в Чорне море з прямим формулюванням мети візиту, пов'язаної з відкритою збройною атакою Росії на Україну в Керченській протоці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пізно увечері 17 грудня в Чорне море через протоку Босфор увійшов військовий корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?