Продовження воєнного стану в Україні: в США дали чіткі рекомендації Києву
Категорія
Політика
Дата публікації

Продовження воєнного стану в Україні: в США дали чіткі рекомендації Києву

Продовження воєнного стану в Україні: в США дали чіткі рекомендації Києву
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ повинен дотримуватися демократичних принципів і не продовжувати дію воєнного стану в Україні, який було введено через російську агресію в Азовському морі.

З таким закликом на адресу української влади виступив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер під час офіційного візиту до Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського парламенту.

"Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію", - заявив Волкер в Києві на зустрічі з головою Верховної ради Андрієм Парубієм.

Але при цьому він підкреслив, що дуже важливо вкластися в тимчасовій період введеного воєнного стану і не продовжувати особливий режим, дія якого завершується 26 грудня в 14:00.

Слід зазначити, що глава Міноборони України Степан Полторак на заклик Волкера не продовжувати воєнний стан в Україні запевнив, що всі заплановані заходи на час особливого режиму в окремих областях України будуть виконані в строк.

Крім воєнного стану, Волкер і Парубій обговорили підтримку України з боку США і ЄС. Спецпредставник Держдепу США запевнив, що в Євросоюзі і НАТО чітко розуміють, що морська претензія Росії була незаконною, а її дії були військовою агресією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з 3 грудня проходять масштабні військові збори. До них залучили резервістів і військовозобов'язаних українців, яких готують до оборони України в разі збройного вторгнення Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?