Реальні криваві війни: експерти зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Реальні криваві війни: експерти зробили тривожний прогноз на 2019 рік

Реальні криваві війни: експерти зробили тривожний прогноз на 2019 рік
Джерело:  Bloomberg

Експерти Bloomberg зробили тривожний прогноз на 2019 рік. Вони закликали весь світ готуватися до найгірших сценаріїв, попередивши про реальні ризики розвитку кривавих і торгових воєн, а також спалаху ядерної гонки між Росією і Заходом, повідомляє ONLINE.UA.

На думку політичних і економічних експертів, 2019 рік буде ще гіршим за попередній, він буде тривожним і хаотичним роком з самими непередбачуваними "сюрпризами". Щоб розібратися в тому, що світ чекає в наступному році, політологи та економісти склали календар ключових моментів, які несуть глобальну загрозу.

На перше місце серед загроз експерти поставили гонку озброєнь, яка виникне між Росією і Заходом, якщо США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. За найгіршим сценарієм, США вийде з договору РСМД, після чого Росія направить свої незаконно побудовані ракети на своїх західних сусідів, кинувши "політичну гранату" в НАТО.

"Bloomberg вважає, що ризик розриву ядерного договору високий, а початку нової ядерної гонки в Європі - середній", - йдеться в прогнозі на 2019 рік.

На другому місці загроз і найгірших сценаріїв опинилися відносини Росії і США. За найгіршим сценарієм, відносини США і Росії перейдуть на стадію відкритої ворожнечі, що відіб'ється на домовленостях щодо контролю над озброєннями й тих сферах, де країни ще зберігали співпрацю. Ризик такого розвитку подій, на думку видання, високий.

Реальні криваві війни також потрапили в число ключових ризиків на 2019 рік. На думку експертів, вони можуть виникнути через розрив США ядерної угоди щодо Ірану і введення санкцій проти цієї країни.

Рівень ризику "середній" експерти Bloomberg поставили на початок відкритої війни Росії проти України. Відзначається, що після нападу РФ на українські кораблі в Керченській протоці нестабільність на Донбасі може тільки посилитися.

Війна в Сирії, за прогнозом Bloomberg, триватиме і протягом всього 2019 року. Таким чином, це буде вже восьмий рік кровопролиття в цій країні. Не виключається також спалах повномасштабної торгової війни між США і Китаєм, що підірве економічне зростання і безпеку по всій планеті - ризик такого розвитку подій високий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін похвалився, що Росія досягла серйозного прориву в створенні новітньої зброї, яке зможе забезпечити її безпеку на десятиліття вперед і змусить задуматися всіх, хто дотримується агресивної і мілітаристської риторики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?