Прорив в демократії: названа країна року за версією The Economist
Категорія
Світ
Дата публікації

Прорив в демократії: названа країна року за версією The Economist

Прорив в демократії: названа країна року за версією The Economist
Джерело:  online.ua

Авторитетне британське видання The Economist назвало державу, якій вдалося досягти найбільшого прогресу в демократичних процесах. Країною року 2018 стала Вірменія, повідомляє ONLINE.UA.

У редакції видання свій вибір пояснили тим, що Вірменія в 2018 році показала, що має шанси на оновлення і на демократію, незважаючи на те, що ця країна є "древньою і часто погано керованою державою, розташованою в неспокійному регіоні".

Експерти підкреслили, що Вірменії в 2018 році вдалося провести демократичні перетворення і обійтися без жертв.

"Путінський ставленик був вигнаний, і ніхто не був убитий. Росії не дали приводу для втручання", - пише The Economist про вибори в Вірменії.

У виданні відзначили, що зробити вибір і назвати країну 2018 року було дуже складно, так як демократичні успіхи, досягнуті країною року, не гарантують, що вона не зверне зі шляху прогресу в майбутньому. Зокрема, як приклад наводять минулорічного переможеця в номінації Франція, яка сьогодні охоплена протестами і заворушеннями, а переможець 2015 року - М'янма "переживає кривавий регрес".

В цьому році підсумковий вибір робили між трьома "фіналістами" - Вірменією, Малайзією і Ефіопією.

Малайзію в список фіналістів на звання кращої країни 2018 року включили за те, що виборці відмовилися на виборах проголосувати за прем'єр-міністра Наджиба Тун Разака, який не зміг пояснити, звідки на його банківському рахунку з'явилися $700 млн, і вибрали кандидата від опозиції Махатхіра Мохамада.

Ефіопія могла стати країною 2018 року завдяки тому, що там прийшов до влади реформіст Абія Ахмед, який провів курс на лібералізацію - звільнив політв'язнів, надав значну свободу ЗМІ і пообіцяв провести вибори в 2020 році.

"Країною року щорічно визнається не найвпливовіша держава, яка найбагатша і не країна з найсмачнішою їжею (вибач, Японія!). Нею стає то держава, де можна відзначити демократичний прогрес", - нагадали в виданні критерії вибору країни року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український паспорт потрапив до ТОП-30 найсильніших паспортів світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?