"Це жахлива помилка": американські сенатори б'ють на сполох через скандальне рішення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це жахлива помилка": американські сенатори б'ють на сполох через скандальне рішення Трампа

"Це жахлива помилка": американські сенатори б'ють на сполох через скандальне рішення Трампа
Джерело:  online.ua

Американські сенатори жорстко розкритикували рішення президента Дональда Трампа вивести війська з Сирії. Вони стверджують, що це загрожує безпеці США, а також надає сміливості "Ісламській державі". Лист до Трампа із критикою опублікував американський політик-республіканець Ліндсі Грем від імені сенаторів у Twitter, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що критикували рішення Трампа як республіканці, так і демократи.

Сенатори назвали такий крок "жахливою помилкою", яка загрожує безпеці США та "надає сміливості" терористичному угрупованню "Ісламська держава", президенту Сирії Башару Асаду, Ірану і Росії. Більше того, у листі зазначено, що американські військові є "щитом".

"Будь-яка ознака слабкості, помічена Іраном або Росією, призведе лише до збільшення їхньої присутності в регіоні та зниження довіри з боку партнерів і союзників США", – зазначено у листі.

Тож сенатори США закликали Трампа переглянути своє рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше влада США жорстко розкритикувала Організацію Об’єднаних Націй, звинувативши суд ООН у неефективності та політизованості. Адміністрація Дональда Трампа повідомила про вихід з двох міжнародних угод після того, як Іран і Палестинська автономія подали в Міжнародний суд ООН скаргу на політику Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?