Шокуюча цифра: експерти прогнозують стрімкий ріст цін на житло
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча цифра: експерти прогнозують стрімкий ріст цін на житло

Шокуюча цифра: експерти прогнозують стрімкий ріст цін на житло
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Конфедерації будівельників України (КБУ) прогнозують, що ціни на житло після виборів у 2019 році зростуть до 20%, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Реалії 2018 року частково триватимуть в 2019 році. Ціни на нерухомість в Україні будуть поступово зростати. На початку року різкого зростання цін не передбачається, однак після виборів житло подорожчає до 20%", - прогнозують експерти.

Зазначається, що на ціни в наступному році буде впливати висока пропозиція і малий попит, збільшення процентних ставок по кредитах, зростання зарплат, цін на будматеріали, логістику, паливо. При цьому стимулювати попит покупців буде грамотна концепція проекту, якість будівництва, політика ціноутворення і високий рівень експлуатації комплексу.

КБУ також планує спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства переглянути ряд державних будівельних норм, а також завершити обговорення законопроектів про захист постраждалих інвесторів і про довгобуди.

Варто зазначити, що в 2019 році Нацбанк розраховує на зростання темпів кредитування в сфері нерухомості. При цьому темпи кредитування населення виросли в 2018 році на 40%, повідомляє КБУ з посиланням на НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в окупованому Донецьку масово віджимають квартири у місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Нове викриття бойовиків "ДНР" викликало бурхливу реакцію у користувачів соцмережі. Зі слів своїх сусідів, які залишилися проживати на окупованій території Донбасу, вони розповіли, що терористи дійсно ведуть "перепис" покинутих господарями будинків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?