Новорічний декор 2019: як прикрасити оселю до свят
Категорія
Культура
Дата публікації

Новорічний декор 2019: як прикрасити оселю до свят

Новорічний декор 2019: як прикрасити оселю до свят
Джерело:  online.ua

Новий рік - не той випадок, коли потрібно будь-що прагнути до оригінальності: це свято традицій, а всі традиції рано чи пізно стають банальними. Все визначається нашим ставленням до них: ми любимо новорічну банальність за те, що вона повторюється, і з року в рік дозволяє переживати щиру дитячу радість. Прикрашати своє житло варто відповідно до цієї концепції - не гнатися за модою, а створювати затишок і свято для себе та близьких.

Дизайнер інтер'єру Андрій Сокрута, засновник студії Andrey Sokruta workshop, поділився корисними, простими і доступними у виконанні порадами по прикрашанню оселі до Нового року, повідомляє ONLINE.UA.

Привабливість новорічного декору в тому, що святкові тренди залишаються актуальними дуже довго - навіть коли з'являється щось нове, ніхто не встигає за два місяці вдосталь намилуватися, і нововведення залишається в моді ще кілька років. Тому, якщо ви не готові «винаходити велосипед», не варто ускладнювати собі завдання. Ялинка залишиться ялинкою, навіть якщо ви викладете її на стіні з паєток або зробите 3D-голограму.

«В лесу она росла»: ідеї для новорічної ялинки

Від «живих» ялинок люди все частіше відмовляються, піклуючись про навколишнє середовище, і добре, якщо ви теж підтримуєте цю тенденцію. В такому випадку, у вас вже напевно давно куплена гарна, пухнаста штучна ялинка - велика або не дуже - яку потрібно лише розпакувати, зібрати і прикрасити. Що стосується останнього, краще не надто старатися, і вибрати іграшки 1-2 кольорів або видів - наприклад, зелені і жовті кулі, червоні банти і срібні дзвіночки, традиційні смугасті «льодяники» та золотисті кульки.
Ялинка, вбрана відразу всіма кольорами веселки, може виглядати органічно тільки в дуже суворому і стриманому інтер'єрі. Але навіть в цьому випадку краще зупинитися на одному виді іграшок - в ідеалі, однотонних традиційних кулях, витриманих в одній стилістиці. «Попурі» з розписних кульок, шишок, скляних цукерок, казкових персонажів і інших іграшок родом з дитинства виглядає неохайно.

«Плоскими» ялинками, намальованими на стіні або викладеними з допомогою будь-яких прикрас, вже нікого не здивуєш, але і застаріти ця тенденція ще не встигла, а для власників маленьких квартир вона буде актуальною завжди. Для створення такої композиції можна використовувати гірлянду, будь-які ялинкові іграшки, листівки, гілки та шишки, магнітики, різдвяні пряники та багато іншого.

Святкові вогні

Фото: Andrey Sokruta workshop

Що стосується гірлянд і інших вогнів, тут принцип той же, що і з ялинкою: якщо ваш інтер'єр мінімалістичний і навіть аскетичний, можете «відриватися» по повній, завісивши будинок різнокольоровими лампочками і розставивши скрізь свічки всіх форм, кольорів і розмірів. Але зазвичай в приміщенні вже і так присутні інші предмети декору, крім звичайних побутових речей - і чим більше в кімнаті різного наповнення, чим воно строкатіше і різноманітне, тим скромніше повинні бути прикраси. З однотонною матовою «жовтою» гірляндою Ви точно не прогадаєте.

Різдвяний вінок

Фото: Andrey Sokruta workshop

Ялинковий вінок на дверях став традиційним не тільки для традиційно католицьких регіонів. У салонах декору можна знайти сотні варіацій на цю тему: вінки з натуральних і штучних гілок, з квітів і шишок, з лози і сушених фруктів, з винних пробок і фетрових кульок... Маючи фантазію і вільний час, такий вінок можна навіть зробити самостійно.

Принцип помірності

Ніщо так не отруює святкову атмосферу, як постійні клопоти і безлад в будинку. А надлишок декору порядку не додає - якщо ви не можете взяти з полиці книгу так, щоб не перекинути статуетку чергового оленя або фарфорового Діда Мороза, десь ви перестаралися і варто стримати запал. Перетворювати квартиру в сувенірну лавку не варто - це справа не стільки хорошого або поганого смаку, скільки звичайного комфорту. А яке ж сімейне свято без комфорту?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?