Порошенко повідомив про тисячі російських танків і артсистем біля кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко повідомив про тисячі російських танків і артсистем біля кордону України

Порошенко повідомив про тисячі російських танків і артсистем біля кордону України
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко заявив, що Росія збільшила наземне угруповання військ уздовж кордону України, на непідконтрольній Києву території Донбасу і в Криму. Відповідне відео було опубліковане на його сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

 "Наземні угруповання військ РФ уздовж кордону України, на тимчасово окупованих територіях на Донбасі і в Криму налічують 28 батальйонних тактичних груп, більше 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем і 442 РСЗВ, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів", - зазначив Порошенко.

За його словами, дані космічної розвідки демонструють розміщення російських танків на відстані 18 км від українського кордону. Так, президент підкреслив, що тільки на одному з напрямків чисельність танків від середини вересня збільшилася майже втричі - з 92 до 250 машин.

"Рішення про введення в низці областей воєнного стану було прийняте не тільки через напад на українських моряків у Керченській протоці, а й тому, що РФ із серпня значно посилила свої угруповання уздовж кордону і на Донбасі", - каже президент.

 Як повідомляв ONLINE.UА, російського главу  Володимира Путіна оперативно інформують про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці,  але поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенко і Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?