"Незаконне зборище розкольників": патріарх Кирило відзначився зухвалою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

"Незаконне зборище розкольників": патріарх Кирило відзначився зухвалою заявою

"Незаконне зборище розкольників": патріарх Кирило відзначився зухвалою заявою
Джерело:  online.ua

Патріарх Московський Кирило просить предстоятелів помісних православних церков не визнавати результати об'єднавчого собору у Києві, який він цинічно назвав "незаконним зборищем розкольників". Відповідне звернення опубліковано на сайті Російської православної церкви, передає ONLINE.UA.

Кирило заявив, що дивується, чому "голос багатомільйонної канонічної Церкви в Україні" залишається не почутим і висловив переконання, що в Україні проявляється "глибока розбіжність предстоятеля та ієрархів Константинопольської Церкви з православною канонічною традицією і святоотецькою еклезіологією".

"Настає час, коли подальше мовчання вже неможливе, бо те, що відбувається на наших очах, – виклик усьому православному світу. Немає сумнівів, що український сценарій в майбутньому може бути реалізований по відношенню до будь-якої іншої Помісної Церкви", - заявив російський патріарх.

 Окрім того, він просить предстоятелів помісних православних церков не визнавати результати "незаконного зборища розкольників", яке відбулося в Києві, а також "підняти свій авторитетний голос і в міру сил зробити все можливе, щоб зупинити руйнівні для Православ’я дії".

"Закликаю Вас і всю повноту (вашої) Найсвятішої Церкви не визнавати новостворену псевдоцерковну структуру і не вступати з нею в спілкування", – написав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада підтримала законопроект №5309, який передбачає перейменування Української православної церкви московського патріархату. Вказано, що "за" проголосували 240 народних депутатів під час пленарного засідання 20 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?