Будуть непередбачувані наслідки: з'явилася перша реакція УПЦ МП на закон про перейменування
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть непередбачувані наслідки: з'явилася перша реакція УПЦ МП на закон про перейменування

Будуть непередбачувані наслідки: з'явилася перша реакція УПЦ МП на закон про перейменування
Джерело:  online.ua

Законопроект №5309 щодо перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України. З даною заявою виступили в Українській православній церкві Московського патріархату, передає ONLINE.UA з посиланням на юридичний відділ УПЦ МП.

У заяві зазначається, що Україна є світською державою, що унеможливлює встановлення на законодавчому рівні якихось переваг або обмежень для тих чи інших релігійних об’єднань.

"А примушування Української Православної Церкви до зміни свого найменування є нічим іншим, як втручанням у її діяльність, що може призвести до непередбачуваних наслідків у суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в УПЦ МП додали, що змусити її до перейменування українська влада нібито хоче на угоду Православній церкві України, яка "хоче забрати собі цю назву".

"Вважаємо цей закон антиконституційним і маємо намір захищати свої права усіма законними способами. Звертаємось до Президента України застосувати до цього закону право вето", - додали у церкві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Верховна Рада підтримала законопроект №5309, який передбачає перейменування Української православної церкви московського патріархату.  Вказано, що "за" проголосували 240 народних депутатів під час пленарного засідання 20 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?