Голова Пентагону йде у відставку - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова Пентагону йде у відставку - відома причина

Голова Пентагону йде у відставку - відома причина
Джерело:  online.ua

Голова Пентагону Джеймс Меттіс піде у відставку наприкінці лютого 2019 року через конфлікт з американським лідером Дональдом Трампом. Про відставку свого міністра повідомив сам очільник Білого дому у  Twitter, передає ONLINE.UA.

"Генерал Джеймс Меттіс з відзнакою піде на пенсію наприкінці лютого, після того, як протягом останніх двох років відслужив у моїй адміністрації на посту міністра оборони", - повідомив американський президент.

Окрім того, очільник Білого дому додав, що за час служби Меттіса було досягнуто величезного прогресу, "особливо щодо придбання нової бойової техніки".

 "Генерал Меттіс був для мене величезною підтримкою у забезпеченні виплат союзниками та іншими країнами своєї частки військових зобов'язань", - заявив також Трамп.

Варто зазначити, що у заяві про відставку Меттіс висловив стурбованість тим, як Трамп ставився до союзників у НАТО, а також до своїх суперників, таких як Китай і Росія.

"Оскільки у вас є право мати міністра оборони, чиї погляди краще збігаються з вашими поглядами з цих та інших питань, я вважаю правильним піти зі своєї посади", - написав Меттіс.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Пентагону  Джеймс Меттіс заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій.  Він наголосив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війни з Росією чи Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?