Мінська єпархія БПЦ визнала ПЦУ "розкольницькою общиною"
Категорія
Світ
Дата публікації

Мінська єпархія БПЦ визнала ПЦУ "розкольницькою общиною"

Мінська єпархія БПЦ визнала ПЦУ "розкольницькою общиною"
Джерело:  online.ua

Мінська єпархія Білоруської православної церкви офіційно заявила про свою позицію щодо створення Православної церкви України, назвавши створення ПЦУ та обрання її голови "посяганням Константинополя на канонічну територію Російської православної церкви", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу БПЦ.

"Визнати розкольницькою общиною Автокефальну церкву України на чолі з митрополитом київським та всієї України Епіфанієм. Пояснити неможливість служити з духовенством цієї церкви", - йдеться в офіційній заяві.

В БПЦ цинічно зазначили, що будуть молитися за вирішення "конфлікту на землі України", зліцення "розколу" та мир серед братського народу України. Окрім того, Білоруська православна церква підтримала очільника УПЦ МП Онуфрія та подякувала Московському патріарху Кирилу за "твердість у позиції за чистоту церковних канонів".

"Підтримати рішення Синоду Російської православної церкви, Синоду Білоруської православної церкви та інших структур про неможливість євхаристичного спілкування з Константинопольським патріархатом", – написано у заяві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Московський Кирило просить предстоятелів помісних православних церков не визнавати результати об’єднавчого собору у Києві, який він цинічно назвав "незаконним зборищем розкольників".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?