Ціни на нафту різко пішли вгору
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту різко пішли вгору

Ціни на нафту різко пішли вгору
Джерело:  online.ua

Ціни на "чорне золото" еталонних марок зростають в останній робочий день тижня на сигналах від ОПЕК про те, що скорочення видобутку, яке почнеться в січні, буде істотнішим, ніж очікувалося, передає ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

Зазначається,що ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 9:30 за київським часом зросла на $0,62 (1,14%) - до $54,97 за барель.

У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в лютому на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,54 (1,18%) - до $46,42 за барель.

"ОПЕК планує випустити таблицю із зазначенням норм скорочення видобутку для кожного з членів картелю і країн-партнерів", - йдеться в листі генерального секретаря організації Мохаммеда Баркіндо.

Він також пояснив, щоб скоротити видобуток на 1,2 млн барелів на добу, країни-члени ОПЕК повинні знизити виробництво на 3,02%, а це вище, ніж спочатку обговорювалися 2,5%, оскільки від скорочення видобутку звільнені Іран, Лівія та Венесуела.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пригрозили Росії морської блокадою, щоб запобігти її енергопоставкам в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?