В НАТО відреагували на неочікувану відставку очільника Пентагона
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО відреагували на неочікувану відставку очільника Пентагона

В НАТО відреагували на неочікувану відставку очільника Пентагона
Джерело:  online.ua

В НАТО нарешті відреагували на неочікувану відставку очільника Пентагона. Так, прес-секретарка генсека Альянса Оана Лунгеску подякувала міністру оборони США Джеймсу Меттісу за внесок у підтримку блоку і заявила,що готова тісно співпрацювати з його наступником, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Держсекретар Меттіс зробив ключовий внесок у підтримання сил НАТО і його готовність справлятися з серйозними викликами безпеки, з якими ми стикаємося, забезпечуючи при цьому більш справедливий розділ фінансування в нашому альянсі", - сказала Лунгеску.

Окрім того, вона наголосила, що його широко поважають як солдата і дипломата. Генеральний секретар буде продовжувати тісно співпрацювати з секретарем Меттісом до кінця його терміну повноважень, і він розраховує на тісну співпрацю з його наступником.

Як відомо, Меттіс піде у відставку наприкінці лютого наступного року на тлі розбіжностей із Дональдом Трампом щодо його зовнішньополітичних рішень.

Нагадаємо, нещодавно в Міністерстві оборони США заявили, що останнім часом збройні сили Китаю збільшили кількість операцій з використанням бомбардувальників, "тренуючись завдавати удари" по США і їх союзниках.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Пентагоні заявили, що військові США і НАТО можуть не встигнути зупинити російські війська в разі їх вторгнення в Польщу і країни Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?