В Євросоюзі виступили з важливою заявою щодо України та безвізу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі виступили з важливою заявою щодо України та безвізу

В Євросоюзі виступили з важливою заявою щодо України та безвізу

Європейська комісія у своєму другому річному звіті повідомила, що Україна виконує критерії безвізової лібералізації, хоча ще повністю не завершила виконання усіх вимог. Основними проблемами, які можуть стати на заваді українському"безвізу", це неврегульована міграція та корупція, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Україна дотрималася міграційних та безпекових меж та продовжує курс у сфері протидії корупції та організованої злочинності. Хоча європейські парламентарі наголосили, що працювати Україні ще є над чим. Зокрема, у Єврокомісії викликають занепокоєння мігранти з України, які лишаються в країнах ЄС без права на те. Однак значно більшою проблемою, яку потрібно негайно вирішити, залишається корупція, відмивання грошей та організована злочинність", - йдеться у звіті.

Окрім того, зазначається, що Україна так і не виконала повною мірою рекомендації попереднього звіту. Зокрема, досі не скасована правка до закону щодо декларування статків громадськими антикорупційними активістами, які змушені звітувати на рівні з державними службовцями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Європейському парламенті запропонували перевіряти мандрівників, які не потребують візи, ще до того, як вони прибудуть в ЄС. Планують це робити з допомогою Європейської системи інформації про подорожі та авторизації (Etias).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?