РФ відхилила зустріч ядерних держав: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ відхилила зустріч ядерних держав: що сталося

РФ відхилила зустріч ядерних держав: що сталося
Джерело:  День

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що офіційний Вашингтон підтримав ідею проведення зустрічі в рамках Будапештського меморандуму, однак цю ініціативу відхилила Москва, передає ONLINE.UA з посиланням на газету  "День".

"Ми підтримували ідею проведення зустрічі в рамках Будапештського меморандуму. Але Росія відхилила це. Вона відмовилася, тому що стала єдиною країною, яка порушила Будапештський меморандум, який був форумом, на якому подібна ситуація мала бути врегульована", - сказав він.

На думку американського дипломата, проблема полягає не у питанні формату переговорів, а в тому, що РФ не має бажання завершувати війну.

"Про це говорити корисно, тому що ілюструє, що проблемою був не форум, про який ми говоримо, а небажання Росії закінчити конфлікт і взяти відповідальність за свої дії. І саме на цьому ми повинні фокусуватися, щоб змусити Росію прийти до моменту, коли вона захоче відновити мир і територіальну цілісність України", - додав Волкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін похвалився, що Росія досягла серйозного прориву в створенні новітньої зброї, яке зможе забезпечити її безпеку на десятиліття вперед і змусить задуматися всіх, хто дотримується агресивної і мілітаристської риторики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?